Over ons

Even voorstellen

Allereerst natuurlijk onze dirigent, Willem Overduin.

Willem is een muzikale duizendpoot, die met zijn enthousiasme en energie verschillende koren heeft opgericht. Zoals bv Voicemail, Leedvermaak en Nootzaak. Sinds 2015 zijn Voicemail en Nootzaak samen verder gegaan onder de naam “Variavocaal”. Met zijn conservatorium achtergrond brengt Willem vol overgave het best mogelijke in ons naar boven.  Het repertoire wordt door hem zelf gearrangeerd  tot een meerstemmig nummer.

Het koor

We zijn een enthousiaste groep mensen die met veel plezier willen zingen.  We repeteren op woensdagavond van 20.00 uur tot 21.45u in het Clubhuis “Beatrix” gelegen aan de Schubertlaan 62 in Leiden. Het koor telt op dit moment ca. 50 leden, gevarieerd in leeftijd en verdeeld over 6 stemgroepen, te weten: sopraan 1 (hoog), sopraan 2 (mezzo), alt 1, alt 2, tenor en bas.

Ons genre

Variavocaal zingt Engels- en Nederlandstalige muziek uit o.a. de jaren 60/70, 80/90. Denk bijvoorbeeld aan ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, 32 jaar van Doe maar, ‘Summertime’ uit de musical Porky and Bess en veel meer moois! Zie verder op de pagina Repertoire.

Begeleiding

Willem begeleidt ons op een akoestische piano. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van verschillende percussie-instrumenten voor de ritmische begeleiding.

Kerst

In de wintermaanden zo rondom de Kerst, zingen we onder de naam ‘Candles’ . We verzorgen dan verschillende kerstoptredens, o.a. in verschillende woonzorgcentra in de regio.