Lid worden?

Nieuwe leden

Natuurlijk is een koor altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden.  Ons koor is aardig gegroeid, vooral bij de vrouwen. Maar zoals in (bijna) ieder gemengd koor is er altijd ruimte voor mannen.

Dus mannen:  ben je tenor of bas en je wilt lekker zingen, kom dan gezellig langs en sluit je aan bij onze andere 10 mannen. Ervaring is niet echt noodzakelijk, maar wel je enthousiasme en inzet! Je mag twee keer gratis komen kijken, luisteren of zelfs meedoen. Als je daarna besluit lid te willen worden, dan ben je natuurlijk van harte welkom! De dirigent zal dan een kleine stemtest met je doen om tot het juiste oordeel te komen, welke stempartij het beste bij je past. In alle rust samen met de dirigent, dus geen stress en geen pottenkijkers. Want ontspannen zingen en je prettig voelen binnen de groep, bij de juiste stempartij maakt ’t zingen leuker en enerverender. Met elkaar maken we er dan een mooi, goed afgestemd koor van. Voor nieuwe leden geldt er een proeftijd van 4 weken. Even aan elkaar wennen, je plekje vinden binnen de groep en dan volledig ervoor gaan! 

Financiën

De contributie bedraagt €60,- per tien weken ofwel €6,- per avond. Voor de map met het repertoire vragen we een borg van €15,- , voor de map met het kerstrepertoire wordt een borg van €3,- gevraagd.  Daarnaast hebben we een theorie/inzingboek met oefeningen, waar o.a. de basis van het notenschrift beschreven wordt. Dit boek kost €17,50  en is na betaling je eigendom.

Tijdens de schoolvakanties zullen er geen repetities zijn, deze weken zullen ook niet in rekening gebracht worden.

Regels en afspraken

Zoals bij iedere vereniging wordt er van de leden verwacht dat zij minstens 80% van de repetities zullen bijwonen. In sommige gevallen kan hier, met het in kennis stellen van de dirigent, van afgeweken worden. Eigen verantwoordelijkheid is hierbij vanzelfsprekend. Mocht men minder dan 80% aanwezig zijn, dan heeft de dirigent de vrijheid om het lidmaatschap te ontbinden na wederzijds overleg.

Staat er een uitvoering gepland?  Dan dien je van de 5 repetities voorafgaand er 4 aanwezig te zijn geweest. Om een zo optimaal mogelijke uitvoering neer te kunnen zetten.

Het repetitieboek is een map met eenvoudige muziekleer, theorie, stemgebruik, zangoefeningen en canons. Ieder lid is verplicht dit boek aan te schaffen en bij iedere repetitie mee te nemen. Naast dit boek krijgt ieder lid een map met het complete repertoire op bladmuziek.

Interesse?

Wil je gezellig een avond komen zingen en ervaren hoe het is om met ons mee te doen? Gezellig, maar laat ons wel even weten wanneer je wilt komen. Kom gerust langs op een woensdagavond en luister onder het genot van een kopje koffie/thee wat wij je te bieden hebben. We repeteren om 20.00u in het clubhuis van speeltuincomplex Beatrix, gelegen aan de Schubertlaan 62 in Leiden. Bel voor meer informatie naar:  Joan van Driel: 06-83656884. Stuur je liever een mailtje? Maak dan  gebruik van het contactformulier op de website. Wij zullen je zo snel mogelijk antwoord geven op je vragen.